Het Best Western Plus Grand Winston heeft de uitstraling van een hotel dat geschikt is voor de zakenman. Maar ook de binnen- en buitenlandse toeristen en zelfs topsporters worden hier ontvangen. “We proberen op culinair gebied ons mannetje te staan.”

Chefkok Erik Dik (46) ziet het als een uitdaging om voor zoveel mensen en soms diverse gezelschappen te koken. “Van een runderburger van excellente kwaliteit tot culinaire krabkoekjes. Het geeft de diversiteit aan waar wij als keukenbrigade van negen man mee aan de slag gaan. We zijn van alle markten thuis. Van de zakenman die snel wil dineren tot de bruid en bruidegom die hun gasten willen verwennen. En wij zien dat als een uitdaging. Wij hebben een multiculturele keukenbrigade waar wij elk seizoen weer mooie gerechten klaar maken. En altijd met verse producten.”

Dik is trots op het voormalige Grand Winston en de keuken waar hij nu anderhalf jaar chefkok is. Van ontbijt via de lunch naar het diner. Het gaat hem en zijn brigade gemakkelijk af. “Een ontbijtbuffet voor 500 man in de drukke periode. De lunchkaart waar ook al mooie gerechten van onze avondkaart op staan. En dan de lunches die we klaarmaken voor vergaderingen. En het diner waar wij vooral op de maandag, dinsdag en woensdag het behoorlijk druk kunnen hebben. Hoe dichter naar het weekend, hoe meer andere gasten wij krijgen die ook buiten de deur op Scheveningen of in Amsterdam gaan eten.” Er wordt met liefde voor de gasten en de producten waarmee gewerkt wordt, gekookt. “De hamburgers en pizza zijn dan niet de meest uitdagende gerechten om klaar te maken, maar we maken van elk gerecht een feestje. Mooi opgemaakt en van zeer goed kwaliteit. Dat blijft de uitdaging waar we voor staan.”

Vorig jaar ontving het Best Western Plus Grand Winston honderden judoka’s die in Den Haag in de Sportcampus Zuiderpark om de Europese titels streden. “Maar we hebben ook regelmatig tennissers, wielrenners en voetballers als gasten. Het is een vak op zich om voor sporters eten te bereiden. Wielrenners zijn tevreden met een pasta, terwijl de zwaargewichten in het judo echt wel iets meer willen. We zijn onlangs naar Papendal gegaan om ons door de voedingsdeskundige van topsporters te laten voorlichten over voedsel voor sporters. Immens interessant, maar ook noodzakelijk wanneer je als brigade grote groepen sporters wilt ontvangen in je restaurant.”

De focus gaat binnenkort voor chefkok Dik op de Paasbrunch die hij gaat bereiden voor gasten van het hotel, maar ook voor gasten uit de regio Haaglanden. “Wij willen op Eerste Paasdag iedereen een leuke en zeer smakelijke Paasbrunch aanbieden. Een heerlijk warm en koud buffet. En ook een dessertbuffet. En natuurlijk de verschillende hapjes en creaties met eieren kunnen natuurlijk niet ontbreken. De brunch zal op de eerste etage in een leuke paassfeer worden opgediend.”

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!