Het is de ene dag mooi weer, de volgende dag wat minder, het waait, het is warm en windstil. Iedere dag iets anders en iedere dag het gevoel dat er iets in de lucht hangt. Je krijgt er nog niet echt vat op. Zit je net lekker op het terras, besef je je dat je nog helemaal geen vakantie hebt en gewoon moet werken. Gelukkig steekt de wind weer op dus je waait vanzelf weer naar je werk.

Her en der is wel wat te doen, een verjaardag, de dag dat heel veel jongeren horen of ze wel of niet geslaagd zijn met bijbehorende zenuwachtige ouders en toch is dat het niet. Is het nu al zomer of moet deze nog beginnen? Er hangt iets in de lucht ik voel het, het zindert, het ruist, het kriebelt, het prikkelt… JA…. het Zomerfeest is in aantocht, nu weet ik het!

Volgende week vrijdag gaat alle horeca de straat op, dan is het proeven, klinken, proosten, zingen, dansen, muziek maken, kijken, luisteren. Het jaar van Mondriaan, dus die zal ook aan bod komen, maar hoe op welke wijze? Dat blijft nog even de vraag. De burgemeester opent het feest en neemt dit keer prachtig weer mee!

Wat er in de lucht hangt is het begin van de zomer. Het inluiden van de vakantieperiode, terrassenweer, zonnebrillenweer, iedereen er op uit, winkelen met een lach, kinderen spelen op het plein en rond de boom bij de kerk. Het heerlijke vakantie gevoel, dat pas echt begint na het Zomerfeest, het Culinaire Landenfeest in Oud Rijswijk op vrijdag 23 juni 2017 om 15.00 uur. Kom en vier de zomer met ons mee !

Tot volgende week !!

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!