De inmiddels traditionele Strandwalfamiliedag op zondag 10 september is weer groter en uitgebreider dan de voorgaande edities. Vrijwel de gehele Strandwal wordt deze dag benut: van landgoed Te Werve tot en met de Herenstraat. Naast Kinderboerderij Het Akkertje, School- en hobbytuinen Groei&Bloei, Don Bosco, Scouting Rijswijk en Winkelcentrum Oud Rijswijk doet dit jaar ook Te Werve Buiten mee aan dit onderdeel van het Strandwalfestival.

In de pop-up locatie Te Werve Buiten kun je tussen 12.00 en 20.00 uur genieten van live muziek door Rijswijkse (jazz)bands, meedoen aan een rondleiding over Landgoed te Werve en alles leren over gin-tonic in een aantal workshops. Uiteraard is ook de keuken van Te Werve Buiten open.

Kindervrijmarkt en meer
Tussen 10.00 en 16.00 uur is Kinderboerderij Het Akkertje geopend voor de jaarlijkse Kindervrijmarkt. Daarnaast staan er op het terrein verschillende kramen met ambachtelijke producten, zijn er veel kinderspelletjes zoals ringwerpen, een afvalrace met kleine hindernissen, koe melken, je kunt bootje varen en springen op luchtkussens. In het DELA Voor elkaar Paviljoen ontvangt Dela ouderen voor een kopje koffie en een taartje.

School- en hobbytuinen Groei&Bloei biedt tussen 10.00 en 16.00 uur een heel bijzonder programma ‘Ken je de Geheime Tuin aan het Julialaantje’? Er lopen echte Ridders rond die een boeketje maken voor de jonkvrouw en daar hulp bij nodig hebben. De ridders spelen graag katapult en pijl en boogschieten of ringsteken. Doe je mee? Je kunt helpen zaadbommetjes en geurpotjes te maken of naar een spannend verhaal luisteren over de ridders. Er valt veel te leren over bijen en je kunt proeven van een zelfgemaakte kruidenthee of soep van groenten uit de geheime tuin.

Bij Don Bosco Rijswijk is tussen 10.00 en 17.00 uur ook veel te beleven zoals judo en streetdance workshops, heel veel leuke spelletjes, je kunt je laten schminken en misschien meedoen aan workshops Vloggen en DJ’ing. Op het DELA Talentstage presenteert Lex van der Meer jong regionaal talent.

Ook Scouting Rijswijk laat tussen 10.00 en 16.00 uur zien welke activiteiten de diverse scoutingclubs in Rijswijk op hun programma hebben staan: van pionierswerk tot zelf broodjes bakken, van kanovaren tot de kabelbaan op het terrein de Martin Luther Kinggroep. Van raketten/vliegtuigjes maken tot sleutelhangers knopen. Scouting Rijswijk zorgt er ook dit jaar weer voor dat je met een vlot snel van en naar Kinderboerderij Het Akkertje kan oversteken.

Alle winkeliers van Winkelcentrum Oud Rijswijk heten hun klanten van harte welkom op deze koopzondag met live muziek en als kers op de taart de Oldtimershow. In Museum Rijswijk vindt de 5e Textiel Biënnale plaats. Uiteraard zijn ook de terrasjes open en kan je het hele weekend genieten van heerlijke Strandwalmenu’s bij de deelnemende horeca.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!