De Gemeente Rijswijk heeft eigenaar Leo Fasani van Pizzeria Casanova via een brief gesommeerd het pand binnen een week te ontruimen, meldt het AD vandaag. Beide partijen waren eerder overeengekomen dat het bekende restaurant uiterlijk 31 december 2017 leeg zou staan, maar Fasani zou nooit vervangende ruimte zijn aangeboden. De Nederlandse Italiaan is de wanhoop nabij maar geeft niet op.

De brief van de gemeente is het volgende hoofdstuk in een soap die nu al vijftien jaar duurt. Het restaurant, dat vlak achter de Rijswijkse Schouwburg is gelegen, staat op een plek die deel uitmaakt van de zogeheten landgoederenzone en heeft een groenbestemming. Na jaren van gesteggel kwamen Fasani en de gemeente in 2013 overeen dat hij de locatie uiterlijk 31 december 2017 zou verlaten. Als reden voor zijn medewerking hieraan zegt Fasani in het AD: “Ik moest 60.000 euro boete betalen, maar ze zeiden dat als ik zou tekenen dat bedrag niet hoefde te betalen.” De voormalig bokser voelde zich dus gechanteerd. “De politiek in Rijswijk is niet te vertrouwen”, vervolgt hij. “Die mensen kwamen hier gezellig eten en vertelden me dat ik me geen zorgen hoefde te maken.”

Fasani zegt best mee te willen werken aan een oplossing. “Ik wil daar wel weg, maar geef me dan een andere plek. Er is zoveel leegstand in Rijswijk, dat kan geen probleem zijn. Maar mij is nooit vervangende ruimte aangeboden.”

Binnen een week moet Fasani dus zijn zaak hebben ontruimd, anders dreigt er een kort geding. De 77-jarige eigenaar geeft niet op ondanks de druk van de gemeente. “Mijn restaurant ligt niet in het centrum, maar in de bosjes, maar toch is het altijd druk. Ik ga door voor mijn drie dochters. Ze hebben altijd geholpen en zouden dan geen werk meer hebben.”

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!