Wethouder Björn Duncan Lugthart heeft donderdag 6 juli spreekuur gehouden via WhatsApp. Er was veel animo voor het WhatsApp spreekuur. Lugthart: “Het was ontzettend leuk om te doen en zeker voor herhaling vatbaar. Het is een makkelijke manier voor inwoners om een vraag te stellen en snel een antwoord te krijgen”.

Lugthart is de eerste wethouder in Rijswijk die een dergelijk spreekuur houdt. “Mijn idee om dit te introduceren is dat het spreekuur wat wij op kantoor houden best een grote drempel is. Er moet dan een afspraak worden gemaakt en iemand moet naar het stadhuis. Een appje is snel gestuurd, er hoeft ook geen hele email opgesteld te worden”.

Er waren diverse vragen. Deze gingen over onder meer over werkgelegenheid, mantelzorg, parkeren en handhaving. Een mooi voorbeeld was de vraag van een werkzoekende mevrouw. Björn kon haar direct in contact brengen met het netwerk Jobrunners door de voorzitter van de Runners een app te sturen. Zij heeft vervolgens direct contact met die mevrouw opgenomen. Zo snel is het medium WhatsApp app.

Dit is nu een eerste pilot. Afhankelijk van hoe dit loopt bekijken we of de andere collegeleden er ook gebruik van gaan maken.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!