De verbouwing van de eerste etage bij Attractiecentrum Zoetermeer is in volle gang. Op 13 november jongstleden startten de werkzaamheden in de horecaruimte en volgende maand moet de renovatie zijn afgerond.

Na de nieuwe karts, vernieuwde lasergamehal en de Arcade-arena is deze upgrade de volgende stap in het totale vernieuwingsproces dat Attractiecentrum Zoetermeer doormaakt sinds de komst van eigenaar Van der Kooij Vastgoed. Zij namen het bedrijf in december 2016 over.

,,Activiteiten zoals het karten en lasergamen zijn onlosmakelijk verbonden met de horeca. Mensen hebben hier kinderfeestjes, familiebijeenkomsten, personeelsfeesten en het horecagedeelte is een belangrijke ondersteunende factor daarbij,” zegt Derek Plagman, technisch manager bij zowel Attractiecentrum Zoetermeer als Van der Kooij Vastgoed. ,,Dat is het unieke aan Attractiecentrum Zoetermeer. Het is niet alleen karten óf lasergamen, je kunt hier extra uren verblijven en genieten van een broodje of één van de Arcade-kasten.”

Andere indeling en verplaatsing bar
De gehele indeling van de eerste verdieping verandert, zo legt Plagman uit. ,,We trekken het open, maken er één ruimte van. Met daarbij wel de mogelijkheid om het onder te verdelen met stellingswanden, zodat gezelschappen intiem bij elkaar kunnen zitten of vergaderen. Er komt een nieuwe vergaderruimte, met niet alleen bediening vanuit de horeca, maar ook met eigen faciliteiten zoals airco, een beamer en koelkast. De oude ruimte voldeed niet meer aan de eisen, dat was qua uitstraling terug naar 1995.”

De bar zal verhuizen naar de andere zijde van het pand, maar de bezoekers blijven wel zicht houden op de kartbaan. ,,We creëren door die verplaatsing een betere loop in het pand, zodat onze gasten sneller een plek kunnen vinden en ook voor ons eigen personeel is het overzichtelijker. Dat komt de efficiëntie en kwaliteit ten goede, zowel voor het bedrijf als de bezoeker.” De receptie, nu nog te vinden op de begane grond, zal naar boven verhuizen. ,,Mensen hoeven dan voor vragen niet helemaal terug naar beneden te lopen en ze krijgen bij aankomst meteen heldere instructies waar ze precies moeten zijn.”

LED-verlichting en duurzaam karakter
Het vernieuwde horecadeel krijgt verder een modern, fris en duurzaam karakter, met een compleet nieuw plafond, gesausde muren, LED-verlichting en een nieuwe installatie voor het reguleren van de temperatuur. Op 5 december arriveren de nieuwe meubels. Maar voor het zover is, moet er eerst nog een en ander worden gedaan. Voor komende zondag op maandagnacht staat er nog een grote sloop gepland en wordt er zelfs ’s nachts gewerkt.

,,We verwijderen dan een gedeelte van een oude wand en de oude bar. Dat zorgt voor veel lawaai en stof, dus vandaar dat we dat ’s nachts doen. Daarnaast is de planning van de aannemer die de verbouwing doet heel strak. Als we dit niet zo zouden doen, dan valt er een gat van drie dagen en moeten we weer extra dagen rekening houden met de bezoekers. Dat willen we voorkomen.”
Openingstijden

Door de werkzaamheden is Attractiecentrum Zoetermeer deze maand op doordeweekse dagen na 17:00 uur open. Dat geldt niet voor boekingen op afspraak en de woensdag in verband met kinderfeestjes. In de weekenden ligt de verbouwing stil en gelden de reguliere openingstijden.

Hoofdfoto: Derek Plagman, technisch manager bij Attractiecentrum Zoetermeer, neemt een kijkje op de eerste verdieping.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!