Op dinsdag 5 september 2017 vindt, vanaf 07.30 aan de Huis te Hoornkade / fietsbrug De Oversteek over het Rijn-Schiekanaal, onder aanvoering van fietsambassadeur van de metropoolregio Rotterdam Den Haag en wethouder Verkeer en Vervoer, René van Hemert tijdens de ochtendspits de Ga3.0 actie “Duim omhoog voor de fietser” plaats. Tijdens deze actie worden fietsers bedankt omdat zij een steentje bijdragen aan de leefomgeving en het verminderen van files.

We steken daarbij letterlijk voor hen een duim omhoog (een grote handschoen in de vorm van een duim). Daarnaast ontvangen fietsers een leuke en passende attentie als blijk van waardering. Niet alleen wethouder René van Hemert juicht de fietsers toe, hij wordt vergezeld van het gehele Rijswijkse college!

De “Duim Omhoog voor de fietser actie” wordt iedere keer op een andere plek georganiseerd. Kijk op de website waar de volgende actie is. Naast de Duim Omhoog acties worden fietsers uitgenodigd mee te fietsen voor het goede doel. Dit jaar sparen we voor een fietsriksja. Hiermee kunnen mensen met een beperking of ouderen toch lekker met de fiets naar buiten. Download de Toury Fietsgame en je ziet bovendien hoeveel calorieën je verbrandt, hoeveel kilometer je fietst en hoe je het ervan afbrengt in vergelijking met anderen.

Automobilisten die nog twijfelen of fietsen naar het werk iets voor hen is kunnen een week lang een elektrische fiets huren bij een van de aangesloten fietshandelaren. Zo ervaren zij hoe het is om fris en fit om het werk te komen. Alle acties behoren onder de noemer Op de fiets werkt 3 x beter en staan op www.ga3punt0.nl.

De Ga3.0 Duim Omhoog actie is een onderdeel van de campagne van Bereikbaar Haaglanden. Bereikbaar Haaglanden is een initiatief van VNO-NCW West, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Duurzaam Den Haag, TLN en EVO en maakt onderdeel uit van het programma Beter Benutten Haaglanden. Doel is een betere bereikbare regio door een efficiënter gebruik van wegen, het OV en het fietsnetwerk, in combinatie met het verbeteren van de voorzieningen en het inzetten van slimme beleids- en gedragsmaatregelen. Hierdoor wordt het werkgevers en werknemers gemakkelijker gemaakt om op een andere manier en/of op andere tijden te reizen. Kijk ook op www.bereikbaarhaaglanden.nl en www.ga3.0.nl voor meer informatie.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!