De dood van de 17-jarige Orlando Boldewijn is nog altijd met raadsels omgeven. Opnieuw doet de politie daarom een dringende oproep met getuigen in contact te komen. Daarbij richt het onderzoeksteam zich nu met name op vissers en schippers die mogelijk in de wateren rond het Böttgerwater in de wijk Den Haag-Ypenburg zijn geweest.

“Heeft u gevist of gevaren op of rond het tijdstip van de vermissing van Orlando tot aan het vinden van zijn lichaam in het water rondom het Böttgerwater in de Haagse wijk Ypenburg, neem dan contact op met de politie. Ieder detail, hoe klein ook, kan helpen!,” aldus de politie, die zich inmiddels ook met billboard tot de bewoners van Ypenburg richt.

De politie heeft al uitgebreid buurtonderzoek gedaan, “maar mogelijk zijn er met name op en rond het water mensen geweest die de politie nog niet heeft gesproken. Zij kunnen over informatie beschikken die het rechercheteam verder kan helpen bij zijn onderzoek. Ook anderen die over informatie beschikken en dit nog niet met de politie hebben gedeeld, worden dringend verzocht dit te doen,” zo schrijft de politie.

Orlando Boldewijn kwam zondag 18 februari na een afspraak in Den Haag niet meer thuis. Maandagavond 19 februari werd hij door zijn familie als vermist opgegeven. Sindsdien zetten familie, vrienden en politie alles op alles om hem te vinden. Op basis van nieuwe informatie in het onderzoek gingen brandweer en politie afgelopen maandag 26 februari met een sonarboot en duikers het water in aan het Böttgerwater in Den Haag-Ypenburg. Daar werd het lichaam van Orlando gevonden.

Tips en informatie kunnen worden doorgegeven via telefoonnummers 0900-8844 of 0800-9000 (anoniem).

Bron: Dagblad 070

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!