De volleyballers van Inter Rijswijk zijn de degradatiepoule van de Eredivisie slecht begonnen. Zaterdag verloor het team van coach Willy Steenbakkers met 3-1 van Vallei Volleybal Prins. Daarvan werd in de competitie nog tweemaal gewonnen. De Rijswijkers hebben nog drie wedstrijden om degradatie af te wenden.

Inter Rijswijk was zonder topscorer Steven van de Velde naar Ede afgereisd en dat bleek een flinke aderlating. De passer/loper speelde met Dirk Boehlé in Iran een beachvolleybaltoernooi waar ze negende werden. Zijn slagkracht werd in de eerste van vier degradatieduels tegen Vallei Volleybal Prins en Zaanstad node gemist.

Inter begon slecht en kwam 7-3 achter. Daarna herstelden de Marimbahalbewoners zich enigszins en kwam ook een keer voor, 14-15. Dit bleek een kortstondige opleving, want enkele minuten later was het toch 25-20 voor de thuisploeg. In het tweede bedrijf leek Inter, dat in de reguliere competitie twee keer met 3-0 van VVP won, de boel weer op orde te hebben. De set werd soepel met 17-25 gewonnen.

Toen bleek echter de koek op bij de ploeg die enkele weken nog 1 set tekort kwam voor de play-offs. Het team van Steenbakkers had geen goed antwoord op de service van de ploeg die de degradatiepoule as hekkensluiter begon. Inter kwam ook nooit lekker in de wedstrijd en moest toezien hoe de gastheren uiteindelijk met 25-18 en 25-14 de volgende twee sets wonnen en daarmee ook een 3-1 zege behaalde.

Niets is nog verloren, maar de nood is wel aan de man bij Inter. Dat besef zal na zaterdagavond wel doorgedrongen zijn bij de lange Rijswijkers. Van de drie ploegen in de poule degradeert de nummer laatst. Winst in de volgende wedstrijd op 10 maart thuis tegen Zaanstad en de situatie ziet er alweer heel wat rooskleuriger uit. Bij verlies wordt het echter zeer nijpend.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!