De laatste 3 ploegen die de deelname aan de eerste editie van de Lex Immers cup op zondag 10 juni hebben toegezegd zijn AFC Amsterdam, Hollandia en Excelsior Rotterdam. Drie fantastische clubs natuurlijk.

De Lex Immers Cup is een toernooi voor JO9-1 elftallen en vindt plaats op 10 juni op het prachtige complex van Vredenburch, de club waar het voor Lex Immers allemaal begon en waarvan de kleuren terug te vinden zijn in het logo van het toernooi.

Met AFC Amsterdam halen we de club op ons toernooi die al jarenlang de ranglijst aanvoert als het gaat om jeugdvoetbalopleidingen. AFC Amsterdam waarvan de zondag in de 2e divisie speelt en de zaterdag in de hoofdklasse. Met oud spelers als Daley Blind, Mitchell te Vrede, Daniël de Ridder en Justin Kluivert, zit het wel goed met de doorstroom naar het betaalde voetbal. We zijn er ongelooflijk trots op dat AFC Amsterdam de deelname aan de Lex Schoenmaker cup heeft toegezegd.

Hollandia is natuurlijk ook een bekende in onze regio. Het eerste elftal speelt in de hoofdklasse van het zondagvoetbal en de jeugd timmert al jaren aan de weg. Met haar jeugdopleiding staat Hollandia op een gedeelde 2e plaats achter AFC, samen met Zeeburgia, Alphense Boys en Spartaan ’20. Met Hollandia erbij krijgen we de hele top 5 van het Nederlandse jeugdvoetbal van amateurclubs aan het werk te zien en welk ander toernooi kan dit zeggen? We zijn super trots dat ook Hollandia deelname heeft toegezegd.

Met Excelsior Rotterdam begroeten wij misschien wel de club die het meeste aan de weg timmert met de jeugdelftallen. Deze jeugdelftallen zijn een graag geziene gast op de diverse toernooien en deze elftallen maken het alle andere elftallen waar tegen ze spelen ongelooflijk moeilijk. De professionaliteit binnen de Rotterdamse club wordt steeds groter en het feit dat het eerste elftal zich zo moeiteloos lijkt te handhaven in de eredivisie zegt veel over waarmee de club bezig is.

Kijk voor meer informatie op: www.leximmerscup.nl

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!