De Rijswijkse afdeling van D66 wil met het ingezette beleid van de afgelopen vier jaar mede door de vertrokken wethouder Nicole Dierdorp inzetten op het verkrijgen van meer Brede Scholen.
Een brede school is een school waar ontwikkeling en onderwijs samenkomen. Dit biedt veel kansen voor kinderen. Kinderen kunnen zich hier in de volle breedte ontplooien. Ouders en kinderen zelf zijn daar ook enthousiast over. D66 is heel positief over de brede school en wil dat in Rijswijk verder stimuleren. Daarom wil D66 Rijswijk dat basisscholen de samenwerking met kinderopvang, cultuur- en sportverenigingen de komende vier jaar verder versterken. Dat zelfde geldt voor de samenwerking met welzijns-, buurt- en zorgorganisaties.

De afgelopen vier jaar heeft in Rijswijk onder leiding van wethouder Nicole Dierdorp (D66) de ontwikkeling van de brede school een forse impuls gekregen. Momenteel zijn er brede scholen in de Muziekbuurt, het Stationskwartier, Steenvoorde en het Rembrandtkwartier en Rijswijk Buiten. In ontwikkeling is een tweede brede school Parkrijk in Rijswijk Buiten en worden er gesprekken gevoerd voor een brede school in Oud-Rijswijk. Een brede school heeft daarnaast ook een buurtfunctie voor de bewoners in de wijk. Zo worden schoolgebouwen multifunctioneel gebruikt en staat het onderwijs meer in verbinding met de eigen buurt.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!