Onlangs ontvingen wij weer een prachtige brief van een broer van één van onze bewoners. Hij schreef dat zijn broer gast was geweest in ons hospice Het Vliethuys. Hij schreef met opzet “gast” omdat hij zich nooit patiënt heeft gevoeld. Hij bedankte ons voor alle zorg, toewijding en warmte, die zijn broer gedurende de laatste moeilijke fase van zijn leven van alle betrokkenen in het “Vliethuys” heeft mogen ontvangen.

Hij schreef: Wanneer mijn broer wel eens een pittige op- of zelfs aanmerking maakte werd daar altijd elegant op gereageerd.

Hij besluit met : dit samenspel van kennis, inzicht, zorg, tact en ervaring maakt het “Vliethuys” tot een plek, waar door iedereen van alles wordt gedaan om in het onvermijdelijke te berusten.

Natuurlijk streven we hiernaar en doen we er alles aan om de zorg op maat en vol warmte aan te bieden.

Natuurlijk willen we alle bewoners verwennen met Hand en Voetmassage door onze vrijwilligers.

Natuurlijk zorgen we ook graag voor de familieleden.

Natuurlijk organiseren we van alles bij bijzondere gebeurtenissen zoals o.a. bij een huwelijk of een verjaardag.

Maar hoe bijzonder is het om zo’n compliment te krijgen en hoe mooi is het als onze zorg zo overkomt. Hospice Het Vliethuys, een bijna thuis huis voor terminale bewoners met een korte levensverwachting.

Waar liefdevolle zorg wordt geboden door verpleegkundigen en een groot aantal vrijwilligers. Het Hospice is er voor inwoners van Voorburg-Leidschendam en Rijswijk. Maar ook buiten deze regio zijn bewoners welkom. Het Hospice is echter afhankelijk van giften en donaties. U kunt dan ook donateur worden van het Vliethuys.

Kijk hiervoor ook eens op onze website: www.hetvliethuys.nl

Joke Campo is hoofdcoordinator van Hospice Het Vliethuys

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!