Het CDA in Rijswijk zet zich deze verkiezingscampagne in voor het parkeren in de stad. Niet alleen wil de partij het parkeersysteem in Rijswijk goedkoper, overzichtelijker en eenvoudiger maken, ook maakt het zich hard voor een gratis parkeervergunning voor vrijwilligers en mantelzorgers in Rijswijk.

“Mantelzorgers en vrijwilligers zijn het kloppende hart van Rijswijk. Zij moeten daarom alle mogelijke steun krijgen in Rijswijk”, zo schrijft het CDA in het verkiezingsprogramma. Nu is er voor hen een parkeervergunning tegen gereduceerd tarief. “Maar dat gaat ons niet vergenoeg”, zegt Johanna Besteman, lijsttrekker van het CDA. “We moeten onze vrijwilligers en mantelzorgers koesteren. Zij zetten zich belangeloos in voor een ander, voor Rijswijk. We mogen ze daarom niet op onnodige kosten jagen.”

Vrijwilligers en mantelzorgers zijn ook de komende jaren keihard nodig. Daarom wil het CDA alle mogelijke belemmeringen wegnemen en vrijwilligers en mantelzorgers maximaal ondersteunen. Het CDA wil daartoe ook een loket inrichten bij de gemeente, zodat vrijwilligers en mantelzorgers niet van het kastje naar de muur gestuurd worden.

Ook pleit de partij voor een algemeen vergunningen beleid in heel Rijswijk, waarbij gebruik wordt gemaakt van blauwe zones voor bezoekers, ook rondom winkelgebieden. Ook moet ieder Rijswijks huishouden de mogelijkheid hebben om twee parkeervergunningen tegen een laag, kostendekkend tarief aan te schaffen.

Fotobijschrift: Een van de vrijwilligers die de maaltijdvoorziening voor ouderen mogelijk maakt in de Benedictus- en Bernadettekerk samen met CDA lijsttrekker Johanna Besteman

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!