Wat het CDA Rijswijk en de PvdA Rijswijk betreft hebben niet alleen jongeren, maar ook senioren de toekomst. Dat zeggen Wil van Nunen (PvdA) en Johanna Besteman (CDA) in een brief.

“De overheid vraagt hen immers dringend langer zelfstandig te blijven wonen en daarbij het liefst al hun benodigde zorg zelf te organiseren. Daar kun je het met eens zijn. Of niet. Dit beleid is inmiddels door de landelijke politiek ingevoerd en zal door de lokale politiek uitgevoerd moet worden. Maar die lokale politiek heeft echter lang niet altijd alle antwoorden op de vragen die dit met zich meebrengt. Zo blijkt ook in Rijswijk.”

Lokaal
“Want de vraag hoe we deze ouderen dan kunnen ondersteunen en faciliteren blijft te vaak onbeantwoord. De lokale politiek wijst vaak al snel naar vrijwilligers en mantelzorgers voor de broodnodige ondersteuning en als het gaat om wonen, wordt direct naar de woningcorporaties gekeken.”

Actie
“Maar de lokale politiek heeft hierin ook een rol. En een hele belangrijke rol zelfs, als het aan ons ligt. Zeker in een gemeente als Rijswijk waar veel ouderen wonen. Een pleidooi voor actie.”

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!