Het Buurtpreventieteam Steenvoorde Noord is actief op de social media om te laten zien wat zij allemaal doen. Zo ook afgelopen zaterdag waren zij aanwezig bij de buurtpreventiebus bij de Plus op de Prinses Irenelaan.

Behalve BPT was ook de politie Rijswijk en handhaving aanwezig. Voorbijgangers kregen informatie over preventie en veiligheid. Er werd geflyerd om de buurtpreventie maar ook de whatsappgroep van Steenvoorde-noord te promoten (hieronder vallen de wijken: Ministerbuurt, Presidentenbuurt en de Mare). Kortom vanaf de Sir Winston Churchillaan tot aan de Guntersteinweg en van de Schaapweg tot aan de Beatrixlaan.

Op de buurtpreventie dag was ook was de wijkagent Martien den Brabander aanwezig en later ook de wijkagente Charlie Braam (van de Muziekbuurt). De eerste 25 bezoekers aan de preventiebus kregen een mooie attentie, een lichttijdschakelaar voor in huis, en de kinderen waren er jojo’s en een loep.

“Ons team gaat meerdere dagen per week op pad zowel opvallend als onopvallend maar ook op meest uiteenlopende tijden dus men weet nooit wanneer men ons tegen kan komen dit kan zijn in de ochtend, middag, avond en ja zelfs midden in de nacht lopen wij. Helaas is dit nodig in de tijd waarin we nu leven want de politie kan alleen het werk niet meer aan, de buurtpreventen in heel Nederland zijn de ogen en oren van de politie. Zij zien direct wanneer er bepaalde veranderingen in hun eigen wijk zijn.” Rijswijk telt momenteel vier buurtpreventie Teams, de eerste was in oud Rijswijk onder leiding van Erik van der Veer, later zijn Te Werve en Steenvoorde er bij gekomen. Mmaar steenvoorde is zo groot dat deze in tweeën gesplitst is om nog beter te kunnen surveilleren.”

Het Buurtpreventieteam is nog op zoek naar mensen die zich willen aansluiten bij het buurtpreventieteam en nodigt daarom iedereen uit 1 of 2 keer met ons mee proef te lopen om te zien of het hen bevalt. De gemeente vergoedt een speciale cursus en betaalt ook de VOG verklaring als men buurtprevent wil worden.

Kijk hier naar een promotiefilmpje: https://www.youtube.com/watch?v=DqQVSi-YJMU

En om mensen een idee te geven van het werk en belevenissen zetten wij de meeste van onze preventie rondes online, wij maken de opnames met onze Gopro Surveillance camera’s deze zijn terug te zien op https://www.youtube.com/channel/UCVChSjXK0ZkplfE4V3Mq-lA/videos

De video met impressie preventie dag is daar ook terug te vinden https://www.youtube.com/watch?v=jYOvTBd8qaA

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!