Burgemeester Michel Bezuijen wil graag dat Oud en Nieuw een mooi feest is waar Rijswijkers van genieten zonder incidenten. “Oud en nieuw blijft voor mij een bijzonder feest. Ik vind het prachtig om te zien hoe mensen dat gezellig met elkaar vieren en de straat op gaan om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Voor mij voelt het niet alsof ik dienst heb of moet werken”. Michel Bezuijen is een van de mensen die tijdens de jaarwisseling altijd paraat is. Als burgemeester voelt hij zich verantwoordelijk voor de veiligheid op straat en hij kan pas goed slapen als hij weet dat de avond goed is verlopen.

Overpeinzen
“Ik ben pas tevreden als ik weet dat onze hulpverleners het niet druk hebben gehad en dat iedereen een mooie avond heeft kunnen beleven”, benadrukt hij. “Oud en nieuw is meer dan vuurwerk en oliebollen. Het is belangrijk om stil te staan bij de overgang van het oude naar het nieuwe jaar. We kijken terug op wat er allemaal gebeurd is het afgelopen jaar. Sommigen hebben misschien een verlies geleden en laten een dierbare persoon achter in 2017. Anderen hebben misschien hele gelukkige momenten beleefd en staan daar nog eens bij stil. En wat brengt het nieuwe jaar? Ook dat is goed om te overpeinzen. Hoe kan je je doel bereiken zonder anderen te kwetsen? Wil je er helemaal voor gaan of is het ook weer niet zo belangrijk? Het zijn levensvragen waar je niet iedere dag bij stil staat, maar juist op zo’n moment opkomen.”

Voor de korte termijn hoopt hij dat de jaarwisseling rustig verloopt in Rijswijk en met rustig bedoelt hij dat de hulpverleners nu eens niets te doen hebben. “Tegen mensen die schade veroorzaken door brandstichting of anderszins treden we op, zo nodig met een proces verbaal”, zo waarschuwt hij. “Reparaties kosten geld, gemeenschapsgeld waar we zuinig en verantwoord mee omgaan. Hiervoor werken we goed samen met de politie.”

Ook u kunt hier wat aan doen. Mocht u getuige zijn, dan kunt u het melden via 112. Belt u later dan op heterdaad, kies dan (tegen lokaal tarief) voor 0900 8844. En wilt u anoniem blijven, kies dan voor de tiplijn van Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!