Politie Leidschendam-Voorburg werd zondagnacht omstreeks 00:45 uur gestuurd naar de Prinses Carolinalaan te Leidschendam alwaar meldster en haar dochter zojuist een boodschappenkrat vol met kittens hadden aangetroffen. Vol ongeloof kwam de politie ter plaatse.

,,Ter plaatse aangekomen troffen wij inderdaad een vijftal kittens aan die piepend en mauwend over straat heen liepen. Moeder poes liep verward tussen de kittens door”, aldus een politiewoordvoerder. ,, In samenwerking met onze meldsters hebben wij alle kittens weten te vangen en overgebracht naar het politiebureau alwaar ze zijn opgehaald door de dierenambulance. De kittens waren slechts enkele weken oud en leken op het eerste gezicht in goede gezondheid te verkeren. De kittens werden gebracht naar het dierenasiel in Wassenaar alwaar men zich over de beestjes gaat ontfermen”.

,,Wij stellen uiteraard een strafrechtelijk onderzoek in naar de herkomst van deze katten en zijn op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord, of kent u iemand die recentelijk een nest kittens heeft gehad en deze nu niet meer heeft? Neem dan contact op via 0900-8844 of doe anoniem melding via Meld Misdaad Anoniem.

P.S. De medewerkers van de dierenambulance vertelden ons dat het asiel op de Zijdeweg in Wassenaar momenteel 18 kittens heeft en dat deze dringend op zoek zijn naar lieve baasjes om hun een goed huis te bieden.

Bron: Voorburgs Dagblad

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!