Het Groencafé is een initiatief van het Platform Groen in Rijswijk en het Groenloket van de gemeente. Dit keer is het café op het zeer boomrijke landgoed Te Werve, in Paviljoen Te Werve. Vanaf 10.00 bent u van harte welkom.

De een zet er het liefst de zaag in, de ander ketent zich er aan vast. Kap van bomen is zelden onomstreden. In het Groencafé van zaterdag 26 augustus kunnen Rijswijkers met elkaar en met deskundigen in gesprek over het nut en het behoud van bomen voor de stad.

Er zijn tal van redenen die leiden tot kap van bomen in de openbare ruimte én in de particuliere tuin. De vraag is of dit altijd noodzakelijk en wenselijk is. Zouden we niet eens moeten kappen met kappen? Maar tegen welke dilemma’s loop je dan aan? Daarover wil het Platform Groen in Rijswijk en het Groenloket in gesprek met de Rijswijkse burger: we gaan bomen over bomen!

Voorafgaand delen twee boomexperts in een inspirerende lezing hun kennis over bomen. Hans Kaljee, hoofdstedelijk bomenconsulent – ook wel de bomenburgemeester van Amsterdam genoemd -neemt de deelnemers mee in de wereld van de boom. De tweede spreker is Annemiek van Loon. Zij is bomenconsulent en bijenmakelaar. Ze adviseert gemeenten bij het gemeentelijk groenbeleid met passie voor bomen en bijen als basis. Zij vertelt over de keuzes die gemeenten maken in hun bomenbeleid- en beheer. Zij legt uit welke alternatieven er zijn voor kap, maar gaat ook in op de vraag of het altijd mogelijk is om bomen te behouden.

Voor aanmelding kunt u terecht bij Jannie Marck van het Platform Groen in Rijswijk, jannie.marck@xs4all.nl of Esmeralda van Tuinen van het Groenloket, evtuinen@rijswijk.nl
Maar spontaan langskomen mag ook!

Fotobijschrift: De gemeente Rijswijk geeft met linten aan welke boom er gekapt gaat worden en geeft informatie over de reden van kap. Foto: Wendy Bakker

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!