Een redelijk grote afvaardiging van bewoners van de Prins Constantijnflat is naar de kantonrechter bij de rechtbank Den Haag gegaan in verband met de rechtszaak met betrekking tot het huiskamerproject.

De leefbaarheidscommissie van de VvE Prins Constantijnflat organiseert allerlei activiteiten voor haar bewoners in de centrale entreehal. Deze ruimte is tochtig onverwarmd en heeft geen sanitair. Al sinds lange tijd heeft de VvE  de intentie om voor alle bewoners in het complex activiteiten te organiseren in een geschikte ruimte. In december opperde Vidomes een vrij gekomen ruimte van hen te huren binnen het complex.

Peter Salomé, lid van de technische commissie van de flat: ”Dit is voor ons een ideale oplossing. De VvE verhuurt het dak aan 2 telecomproviders en deze inkomsten moeten ten goede komen aan alle bewoners van het complex. Het geld van deze antenne inkomsten mag niet gebruikt worden voor onderhoud van het complex. Het mag wel gebruikt worden voor veiligheid, sociale doeleinden en verfraaiing in en om het complex, tevens mag het geldelijk niet uitgekeerd worden aan de bewoners.

Dus het hele project zal betaald worden uit deze antenne inkomsten en sponsoring. Wel zullen wij de samenwerking  met de woningcorporatie Vidomes  hoog in het vaandel houden. Zij zullen ons waar nodig ondersteunen op sociaal gebied. Het gaat de bewoners dus niets kosten en wij vragen ook geen Subsidie aan bij de gemeente. De gemeente Rijswijk vindt het wel binnen hun doelstellingen vallen en is ook bereid om ons met goed advies waar mogelijk te ondersteunen. Het gaat om een voorlopige pilot van een jaar.”

Nu heeft 1 van de 108 bewoners, omdat hij het niet eens is met de financiering van het project, de gang naar de rechtbank gemaakt.

Salomé: “Voorzichtig positief wachten wij de uitspraak van de rechtbank af. Deze wordt voor 18 augustus gedaan. Namens het Vve bestuur en de leefbaarheidscommissie danken wij de aanwezige en ook de niet aanwezige bewoners voor hun steun in deze.”

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!