De Tour de France is nog maar net afgelopen met al haar Nederlandse successen of de regio wordt weer verwend met nieuwe wielerpret. De BinckBank Tour doet buurgemeente Voorburg aan. Zeker een reden om te gaan kijken is de aanwezigheid van veel wielrenners die tot de wereldtop behoren.

De BinckBank Tour, de internationale wielerronde der Lage Landen, voorheen bekend als Eneco Tour, wordt verreden van maandag 7 tot en met zondag 13 augustus. Dinsdag 8 augustus strijden de wielrenners in een individuele tijdrit vanuit etappeplaats Voorburg om de snelste tijd. En het belooft zeker snel te gaan met wielrenners van grote ploegen zoals Sky, Astana en Lotto-Jumbo.
Start en finish zijn op het Stationsplein in het Huygenskwartier Voorburg. Het 9 km lange parcours gaat door onze twee historische winkelkernen, langs de mooie parken en de Vliet en via het sluisgebied in Leidschendam weer terug naar het Huygenskwartier Voorburg. Om de tijdrit goed en veilig te laten verlopen, is het parcours op 8 augustus tussen 8.30 en 22.00 uur alleen toegankelijk voor de wielrenners, de auto’s van de organisatie en van de wielerploegen.

 

9.00 uur – Verkenning parcours door organisatie
10.15 uur – TeamTijdrit
11.35 uur – KidsRide
13.00 uur – Opening VIP Tourcafé
13.29 uur – Start Individuele Tijdrit
16.50 uur – Huldiging winnaar Tijdrit
17.00 uur – Huldiging winnaar TeamTijdrit
18.00 uur – Einde evenement en sluiting VIP Tourcafé
18.00 – 22.00 uur – Afbouw parcours

 

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!