Voorlezen is van groot belang voor de ontwikkeling van jonge kinderen. De Bibliotheek aan de Vliet kent al verschillende jaren het project ‘50+ leest voor’. Vrijwilligers lezen voor op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen. Vooral in Rijswijk zijn wij dringend op zoek naar extra vrijwilligers.

Kinderen die van jongs af aan zijn voorgelezen, zijn later gemotiveerder om te leren lezen, zijn taalvaardiger en presteren beter op school. Voorlezen stimuleert de fantasie en brengt rust en regelmaat. En het is gewoon ook heel erg leuk. Kortom, voorlezen is heel belangrijk. Daarom werkt de bibliotheek intensief samen met verschillende instellingen om op de locaties regelmatig voor te lezen.

Als voorlezer wordt u gekoppeld aan een vaste instelling, afhankelijk van uw voorkeur: voorlezen voor peuters of voor kleuters en locatie. Op een vast tijdstip gaat u – wekelijks of tweewekelijks – voorlezen in de groep. De kinderen kijken altijd uit naar het voorleesmoment en zij ontwikkelen een band met u.

Lijkt het u leuk om op vaste tijden voor te lezen aan jonge kinderen? Meld u dan aan bij Ingrid Naaktgeboren van de bibliotheek: inaaktgeboren@bibliotheekaandevliet.nl of 070 – 240 0 250 (dinsdag en vrijdag).
Meer informatie Meer informatie over 50+ leest voor vindt u op www.bibliotheekaandevliet.nl.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!