De fractie Beter voor Rijswijk heeft aan het college Artikel 42 vragen gesteld over de duur van de bouw van woningen bij het deelplan Tuinen van Sion in RijswijkBuiten.

Op woensdag 14 juni 2017 hebben de kopers van de 85 woningen in de Tuinen van Sion bericht gehad dat de planning van de bouw zal gaan uitlopen. Als reden van de uitloop wordt er aangegeven een nijpend te kort aan personeel te hebben en dat dit weerslag zal krijgen op de planning van de 85 woningen.

Braam:”Er wordt tevens medegedeeld dat men niet spreekt over een week, maar over maand(en). Buiten de uitlopende planning zal ook de routing worden aangepast. De reden daarvan is dat bij de huisaansluitingen, het straatwerk en parkeerplaatsen aan de voor- en achterzijde gereed moeten zijn. Moet de aannemer niet voorafgaand aan een project incalculeren hoeveel personeel zij nodig hebben om een project binnen een bepaalde tijd te realiseren?”

De fractie Beter voor Rijswijk wil van het Rijswijks  College of het inderdaad klopt dat het uitstel komt vanwege het tekort aan personeel. Bovendien wil men weten of dit ook het geval is bij andere projecten binnen RijswijkBuiten.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!