Het benefietdiner van Hospice Het Vliethuys bracht gisteravond in Veurs Voorburg een recordopbrengst van 8.000 euro op. Dit kwam doordat 98 gasten een couvert hadden afgenomen en bij de inkoop tal van sponsors zich lieten gelden.

Het Vliethuys-diner komt tot stand dankzij de docenten, leerlingen van Veurs Voorburg, diverse vrijwilligers en de chefkoks Erik Tas (Bij Erik), Leo van Langh (Brasserie De Koepel), Gijs Verbeek (Central Park), Ruben van Dieten, Jeroen van Brecht (Savarin) en Marko Karelse (Villa la Ruche).

,,Dit diner smaakt naar meer’’, zegt Bart Bakker, belast met de fondsenwerving. ,,Binnen drie weken waren de tafels verkocht. Ondernemend Leidschendam-Voorburg en Rijswijk lieten zich van hun sociale kant zien’’.

,,Dit was een geweldige avond’’, reageert Joke Campo, hoofdcoordinator van het Hospice. ,,Er is sprake van een recordopbrengst die mede tot stand kwam doordat we op de dag zelf van een familie nog een aparte donatie kregen. Het geld gaat worden besteed voor de zogenaamde kleine beurs, bestemd voor mensen die moeite hebben om het verblijf binnen het Hospice te bekostigen’’.

,,We hebben respect voor iedereen die zich voor deze onvergetelijke avond heeft ingezet’’, vult bestuursvoorziitter Willy Blonk aan. ,,Onze dank is groot’’.

,,Het kostte veel tijd en energie, maar we hebben het diner met liefde georganiseerd”, zegt vrijwilligster Marianne Toorens.

Foto VD. De cheque van 8.000 euro te midden van alle betrokkenen, waaronder de chefkoks, bij het Vliethuys-diner. In het midden Marianne Toorens met de cheque.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!