Het schoonmaakbedrijf CSU aan de Verrijn Stuartlaan was de gastheer voor onder meer de wethouders Marloes Borsboom en Björn Lugthart tijdens de bijeenkomst van de BBR (Belangen Bedrijven Rijswijk). Nadat voorzitter Klaas Aantjes en secretaris Paul Schepman iedereen welkom had geheten, was het woord aan de gastheer.

Districtsmanager Joest Kessen en Ayub Sayem (manager P&O) gaven uitleg over het familiebedrijf CSU dat in 1968 was opgericht. Het is in omzet het tweede schoonmaakbedrijf van Nederland met een omzet van €293 miljoen met ruim 13.000 medewerkers. Tot de grotere klanten behoren de overheid (ministeries), provincies, Politie, ING, ABN AMRO, KLM, RET, HTM, Efteling, Coca Cola en verschillende voetbalstadions zoals die van Ajax en PSV. De Rijswijkse objecten zijn gemeente Rijswijk, IND, Arcadis-Kiwa, Middin en het Stanislas College. Het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, duurzaamheid en de zorg voor het personeel ‘Fris op je werk’ staat bij CSU hoog in het vaandel.

Vervolgens was het de beurt aan twee dames van Trias. Patty Jacobs en Jackie van der Vlis vroegen aandacht voor de Rijswijk Talent Award. Met zoveel ondernemers bij elkaar moest het volgens hen mogelijk zijn om het nieuwe talenten’podium’ financieel goed neer te zetten. Dat kon via een sponsorbijdrage. Hun woorden werd kracht bijgezet door het mooie optreden van de 11-jarige violiste Lavitanea, een van de finalisten van de Rijswijk Talent Award die op zaterdag 2 september zal optreden in de Rijswijkse Schouwburg.

Caroline van de Rij van de HR Groep vroeg vervolgens aandacht voor een pilot van een deelfietsplan binnen de Plaspoelpolder. Ondanks het feit dat het bedrijventerrein goed ontsloten was voor het openbaar vervoer zijn er nog teveel auto’s die er rondrijden. Dé reden dat de HR Groep samen met de gemeente een pilot gaat opstarten voor het deelfietsplan. Eerst worden de bedrijven gepolst of er belangstelling is voor een dergelijk plan. Het zou hier gaan om een totaal van dertig fietsen.

Tenslotte was er de officiële overdracht van het estafettestokje duurzaamheid van CSU aan Jacques Goddijn, directeur van de HR Groep.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!