Het volgende Alzheimer Café Rijswijk op dinsdag 27 februari staat in het teken van het thema ‘slapen’. Mensen met dementie veranderen in hun doen en laten. Zo kan ook het slaappatroon in de war raken. En daardoor ook het slaappatroon van de mantelzorger. Wat is het belang van een goede nachtrust en hoe zorg je ervoor dat je goed blijft slapen.

Slaapgedrag
Tijdens de bijeenkomst komt Wieke Sleeswijk Visser (psycholoog bij de Saffiergroep) meer vertellen over slaapgedrag in het algemeen en bij mensen met dementie. Jan Oosterling zal dit keer gespreksleider van het Alzheimer Café zijn. Het Alzheimer Café vindt plaats in Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De deuren gaan om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Het programma begint om 19.30 uur met een gesprek. Na de pauze is er tijd voor het stellen van vragen. Daarna is het mogelijk om tot 21.30 uur na te praten met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners.

Bereikbaarheid en mantelzorgondersteuning
Wijkcentrum Stervoorde is met de auto en openbaar vervoer (buslijnen 18 en 30) prima te bereiken. Belangstellenden die het Alzheimer Café willen bezoeken, maar hun partner met dementie niet mee willen nemen en niet alleen willen laten, kunnen bij mantelzorgconsulenten Wallie van Yperen en Manon van Oostenbrugge informeren of een vrijwilliger hun partner gezelschap kan houden. Dat kan via 070 – 757 92 56 of via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!