Het European Patent Office (EPO) is de grootste internationale instelling in Nederland. Op de Europese Commissie na is het ook de grootste organisatie van Europa. Het EPO heeft in Rijswijk ongeveer 2.700 medewerkers.

In totaal biedt het tienduizenden mensen in de regio Den Haag werk. Het geeft Rijswijk ook een internationaal karakter en een culturele diversiteit. De EPO investeert met de nieuwebouw een bedrag van 205 miljoen euro. Ook goed voor de werkgelegenheid in de bouwsector in deze regio.

Minister-president Rutte legde, samen  met de president van het EPO, de heer Benoît Battistelli. op 25 juni 2014 de eerste steen voor de bouw. Het gebouw wordt eind 2017 in gebruik genomen. Daarna wordt het oude gebouw gesloopt en in 2019 worden de werkzaamheden voor de inrichting van de omgeving afgelsoten

Het bouwconsortium New Main B.V. is verantwoordelijk voor de nieuwbouw. Het is een samenwerkingsverband de bouwbedrijven J.P. van Eesteren, Croon en Wolter & Dros.

Zie de foto van de nieuwbouw van de EPO (met vergrootglas): http://www.hollandluchtfoto.nl/photo/2333/Rijswijk-Nieuwbouw-EPO-gebouw.html

Bron: Hollandluchtfoto

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!