Gebroken heupen, hoofdwonden en zelfs dodelijke slachtoffers. Het is een ieder pijnlijk duidelijk geworden: steeds meer senioren raken gewond en overlijden zelfs aan ongelukkige valpartijen. Ook onze regio Haaglanden blijft niet gespaard. Terwijl valpartijen voorkomen kunnen worden met professionele en gerichte valpreventielessen. Al ruim 700 senioren in onze regio hebben hun balans en zelfvertrouwen gevonden door valpreventielessen van Sportief Plus.

´Van voetballen naar dansen op hiphop, senioren doen aan valpreventie met Walking Footballl tot aan In Balans Met HipHop+´

Meer bewegen, valoefeningen en zelfs danspassen dragen bij aan een betere balans bij ouderen. Daarom verzorgt Sportief Plus al jaren erkende interventies. Ondertussen zijn er al honderden lessen gegeven van interventies als In Balans en Functioneel Trainen Ouderen.

Centraal staat bevordering van veiligheid, maar ook plezierbeleving is belangrijk. Daarom werken we met elkaar, op doelgerichte en creatieve wijze, aan het fysieke vertrouwen. Samen met partners als FNO en VeiligheidNL faciliteert Sportief Plus valpreventietrajecten op maat. Reeds succesvol ingezet in o.a. Rijswijk, Loosduinen, Voorburg en Den Haag. Binnenkort starten nog meer senioren met valpreventie in de gemeentes: Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Voorschoten en Delft.

Om nog meer senioren in onze regio te kunnen helpen en letterlijk overeind te houden, werkt Sportief Plus graag samen met zorginstellingen, organisaties, stichtingen en gemeentes. Omdat we met zijn allen onze senioren niet kunnen laten vallen.

Geïnteresseerd?
Wilt u zelf aan meer balans en stabiliteit werken door valpreventielessen? Wilt u een van de interventies inzetten binnen uw omgeving, zorginstelling of gemeenschap? Kijk dan op www.sportiefplus.nl en we gaan samen aan de slag.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!