Na bijna twintig jaar nam raadslid Henny van der Horst, in het bijzijn van familie en veel opgekomen Rijswijkers, afscheid van de Rijswijkse gemeenteraad. Na de raadsvergadering van 6 februari 2018 werd zij geheel onverwachts Koninklijk onderscheiden.

Burgemeester Michel Bezuijen deelde haar mede, dat zij was benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. De 81-jarige, oudste raadslid en icoon in de Rijswijkse politiek, was politiek groot gebracht en begon bij de PvdA. In Rijswijk begon zij in 2002 met haar eigen partij Gemeentebelangen Rijswijk.
Van het begin af aan is zij altijd tegen de verhuizing van het oude stadhuis geweest, waarmee zij ook de landelijke pers haalde.

Zij had altijd een luisterend oor voor de mensen in de wijk. Verder lag haar hart ook bij de Ouderenzorg, Jeugdzorg en Onderwijs. En van pontje tot ponyweide waren ook zaken, waarvoor zij zich inzette. Bovendien bewaarde zij ook goede herinneringen aan haar periode van trouwambtenaar, welke functie zij altijd met veel vreugde en liefde had uitgevoerd.

Na de officiële uitreiking en haar woorden: “Ik hou van Rijwijk….en ik ben nog niet weg”, bedankte zij haar man Rien, dankzij hem had zij het vol kunnen houden. Daarom was zij trots op haar onderscheiding, zowel voor hem als haar kinderen.

Haar advies nog voor de Raad, eerst goed luisteren, daarna pas een besluit nemen en tussen de Rijswijkse mensen gaan staan.

Foto’s en video gemaakt door Wim Mecksenaar: https://www.youtube.com/watch?v=KdppO1ftKs4

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!