Op dinsdag 1 maart geeft Els Kloek en dialezing over: 1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis. Locatie: Museum Rijswijk, Herenstraat 67, 2282 BR.  Aanvang 20.00 uur. Kaarten (à € 10.00, inclusief consumptie) zijn verkrijgbaar bij de receptiebalie van het museum.

Reserveren kan ook via het Rijswijks Historisch Informatiecentrum, gevestigd in het Museum: rhi@museumrijswijk.nl

 

Els Kloek publiceerde in 2013 het veelgeprezen naslagwerk 1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis, met letterlijk 1001 levensbeschrijvingen van vrouwen van de vroegste tijden tot heden. Aan een vervolg, Digitaal Vrouwen Lexicon: DVN-20ste eeuw, wordt gewerkt.

Met haar boek Vrouw des huizes. Een cultuurgeschiedenis van de Hollandse huisvrouw (2009) was zij genomineerd voor de Libris Geschiedenisprijs van 2010. In 2013 werd haar boek 1001 vrouwen eveneens genomineerd voor de Libris Geschiedenisprijs. Els werkt sinds 2014 als zelfstandig historica, en is als gastonderzoeker verbonden aan het Huygens ING verbonden.

In haar lezing (mannen ook welkom!) besteedt zij ook aandacht aan vrouwen uit de regio. Voorts vertelt zij over de ‘making off’ van het project, en de toekomstplannen.

Nu alvast meer weten? Het “Kloeke” naslagwerk en “Vrouw des huizes” zijn ter inzage in het Rijswijks Historisch Informatiecentrum in het Museum.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!